Mit tehetünk, hogy álmaink életét élhessük, mi Nők?

Mit tehetünk, hogy álmaink életét élhessük, mi Nők?

Ha már tudjuk miért nem éljük álmaink életét ( lásd az 5 fő okot, ami ránk nőkre jellemző>>> ) , akkor itt az ideje annak is, hogy megfordítsuk a fókuszt:

Mit tehetünk, hogy álmaink életét élhessük, mi Nők?

A tudatos önfejlesztés és ezáltal a változás, életminőség javulás, mindig azzal kezdődik, hogy beazonosítjuk azt a helyet és állapotot, ahol éppen vagyunk. Tehát az ITT és MOST a kiindulópont.

Mindig onnan kell elindulni, ahol vagyunk és onnan kell tudni felállni, ahol vagyunk! Tehát kezdjük az alapokkal…tedd fel magadnak a 4 legfontosabb ÉletRendező kérdést! ÉletRendező, mert amint meg tudod válaszolni ezeket a kérdéseket, rendbe jössz az életeddel és a megfelelő irányba tudod rendezni az erőforrásaidat!

1. Ki vagyok és Miért vagyok itt?

Ahhoz, hogy tudjuk hol vagyunk meg kell vizsgáljuk a jelenünket és fel kell tárnunk a múltunkat, hogy megtudjuk hogyan jutottunk el a mostani állapotunkba. Önmagunk megismerése, gyengeségeink és erősségeink, tehetségeink és lehetőségeink feltérképezése és a reális énképünk kialakítása itt a legfőbb feladat. Ez az ÖNISMERET ÚTJA! Arra keressük a választ, hogy kik vagyunk és miért vagyunk itt éppen most, a 21. században.

Mindezeket megtudhatod a Női Érték – Pozitív Énképfejlesztő modul a Női Önmegvalósítás Tanfolyamon belül>>>

2. Mit akarok és Mit nem akarok?

Fontos, hogy ezek után át tudjuk látni a teljes életünket, értsük és érezzük önmagunkat. Ehhez el kell fogadjuk mindazt, ami korábban velünk történt és amit ennek kapcsán megéltünk, megtapasztaltunk. Ez az ELFOGADÁS ÚTJA! De az elfogadásnak nem kell azt jelentenie, hogy bele is kell nyugodjál abba, hogy már ennek eztán is így kell történnie! Az, hogy valami a múltban egy bizonyos módon alakult, nem kell hagynod, hogy ugyanazon minta szerint alakítsa-rombolja tovább az életedet. Egyszerűen az elfogadás után el kell döntsd mit akarsz megtartani és mit akarsz megváltoztatni. Ez a LEVÁLOGATÁS szakasza!

A jövőnket alapos önismeretre és önmagunk elfogadására érdemes alapoznunk. De ahhoz, hogy el tudjunk indulni bármerre is, szükségünk van egy irányra, egy jövőképre, ami felé tartunk majd. Ez a JÖVŐKÉP megalkotásának és a CÉLOK megfogalmazásának szakasza!

Erre a kérdéskörre nyújt hatékony megoldást a Női Önmegvalósítás Tanfolyam Női Célmegvalósítás modulja!>>>

3. Mire van szükségem, ahhoz, hogy megvalósítsam azt, amit akarok…és mire nincs?

Ha már tudjuk honnan jövünk, hol vagyunk most és merre akarunk tartani a jövőben, akkor fel kell készülnünk a megvalósításra. Vannak olyan dolgok, amire mindenképpen szükségünk van még az indulásunk előtt…mint minden nagyobb utazásnál:) Ilyenek az úti cél, a térkép, az iránytű és/vagy GPS, elemózsia, lelkierő és motiváció! Megtervezzük a célunk elérését, legalább stratégiai pontossággal:) és megállapítjuk mire lesz szükségünk ahhoz, hogy a jövőképünket meg tudjuk valósítani!

Ezen a ponton felméred, hogy milyen eszközökre, tudásra, forrásokra, és milyen támogatásra lesz szükséged a megvalósításhoz.

Vannak olyan alapképességek-készségek, amelyekre szükséged lesz, ahhoz, hogy elérd a céljaidat, álmaidat, és testi-lelki-szellemi szempontból kiteljesítsd magad. Ezeket pl. a N.Ö.K. kutatásai és a vonatkozó szakirodalmak alapján meg lehet határozni. Így, amire biztos szükséged lesz, azt meg tudod tanulni: CÉLMEGVALÓSÍTÁS képessége és szokásrendszere.

Ezen a ponton nyújt bizonyítottan eredményes segítséget a Női Célmegvalósítás és a Női Önmenedzsment Modul a Női Önmegvalósítás Tanfolyamon belül>>>

4. Hogyan leszek képes elérni mindazt, amit akarok?

Nem kell mindennel rendelkezz mielőtt útnak indulsz, de a cél eléréséhez gondoskodnod kell arról, hogy útközben beszerezz és megóvj mindent, amire szükséged van! Amire nagy szükséged lesz: előrevivő és lehetőleg pozitív SZEMLÉLETRE, ahogy én hívom KREATÍV-KONSTRUKTÍV ÉLETSTRATÉGIÁRA!

Hogy jobban értsd a kreatív-konstruktív életstratégia fogalmamat:

A fenti kérdést: “hogyan leszek képes elérni mindazt, amit akarok?” én szeretem máshogy fogalmazni egy ponton túl: “hogyan tehetem magam képessé arra, hogy elérjem azt, amit akarok?”. Ez nagyon fontos rész, hiszen arról van szó, hogy az úton jelentkező akadályok miatt fel kellene adjál bármit is. Sőt. Az akadályok inkább azt szokták megmutatni, hogy mi az, ami még hiányzik a továbbhaladáshoz. Tehát a céljaim megvalósításában és az életemben általában én úgy gondolkodom, hogy rendben, ha valami igazán fontos nekem és még! nem vagyok képes megtenni/megélni, akkor képessé kell tennem magam az adott állapot megélésére. Ehhez meg kell teremtsem a feltételeket, ha kell tanulok, ha kell elengedek, ha kell számot vetek a múlttal, stb…amire szükség van, azt megteszem…képessé teszem magam valaminek a megélésére!

A szemléleten és életstratégiádon túl meg kell erősíts magadat az életed során, nap, mint nap. Szükséged van arra, hogy bízni tudj önmagadban és a környezetedben, az “események pozitív alakulásában”, a lehetőségek feltárulásában és abban, hogy a kellő pillanatban képes leszel az adott lehetőséggel élni, a kellő lépéseket megtenni.

Mindehhez szükséged lesz a BELSŐ ERŐFORRÁSAIDRA és ezeken belül különösen a NŐI ERŐFORRÁSAIDRA! Fontos lesz, hogy tudd magad MOTIVÁLNI, ÉS hagyd magad INSPIRÁLNI. Ebben két módon is tudok segíteni, ha szeretnéd:

1. A női életstratégia kérdéseiben és a női erőforrásaid megismerésében a Női Önmegvalósítás Tanfolyam Női Teremtő Erő modulja nyújthat számodra is megoldást!>>>

2. Női-Erő-Forrás-Ébresztő Ingyenes Program e-kurzusával: önbizalom, önbecsülés erősítés, útmutatás, inspiráció a kiteljesedésre törekvő nőknek!>>>

***

Mindezekben és mindezeken túl…

Miben tud segíteni Neked még a Női Önmegvalósítás Kincsestár – a N.Ö.K. oldala?

A kutatás indításának többszörös célja volt, melyek közül az első az volt, hogy felderítsük a leggyakoribb gátló tényezőket. A második cél, hogy megtudjuk hol és milyen területeken van szüksége a nőknek lehetőségekre, tudásra, fejlődésre ahhoz, hogy valóban kiteljesedhessenek nőként és emberként egyaránt.

Most, hogy a kutatási szakasz eme részét lezártam, összegeztem és immár Te is láthattad az eredményét itt az ide továbblépni a második cél megvalósítása felé.

A Női Önmegvalósítás Kincsestár oldala azért jött létre, hogy elsősorban a nőket segítse tippekkel, tanácsokkal, önmagukat mélyebben megismerni, a lehetőségeiket és a horizontjukat folyamatosan kitágítani és a gátló tényezőkre megoldásokat mutathasson. Az oldal 2008. augusztusa óta ebbe az irányba fejlődik és a női önmegvalósítást segítő információkat gyűjti egy csokorba egy speciális tudásbázist és erőforrást nyújtva a NŐK számára. A jövőben is:)

***

TIPP:

Ha még nem tudod merre szeretnél fejlődni, mivel és hogyan, akkor kezd el a 90 napos önbizalom, önbecsülés fejlesztő INGYENES e-kurzust, és közben letisztázod, hogy mi is az, ami valóban fontos a számodra itt és most:

Női-Erő-Forrás-Ébresztő Ingyenes Program e-kurzusával: önbizalom, önbecsülés erősítés, útmutatás, inspiráció a kiteljesedésre törekvő nőknek!>>>

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!