Te, mint NŐ, még mindig a HELYEDEN vagy…csak megtanultad másképp látni önmagad!

Te, mint NŐ, még mindig a HELYEDEN vagy…csak megtanultad másképp látni önmagad!

Az eltűnt női minőség nyomában

Különleges napom volt tegnap, melyek kapcsán megerősödött bennem a tennivaló(m) hívása. Délelőtt Nagyboldogasszony-Boldogasszony kapcsán beszélgettünk barátnőmmel, dr. Balogh Ildikóval (gyermekpszichiáter), aki szívén viseli a magyarság és azon belül is a hagyományos női értékek sorsának alakulását. Örömteli újra találkozás volt ez számunkra, több év után, mely ismét megerősítette mindkettőnkben a nőiség és ezen belül is az anyaság különleges fontosságát, szerepét és felelősségét. Ezekről írok még..

Majd, a délutánt a Nemzeti Múzeum állandó kiállításán folytattam  harmadmagammal, immár Veres Kriszta (Avalon papnője) társaságában. A kiállításon óriási felismerés hasított belém…

Volt egy kor, ameddig a nőnek méltó helye volt a teremtésben, az életben, a létben. Ameddig a legfőbb forrás kettős egység volt, Isten és Istennő egysége. Amikor helye volt mindkét minőségnek, fél-fél, önmagában mégis egészként létezett férfi és nő. Egészként és mégis fél-ként, együtt egymással, kiegészítő kapcsolatban, egy magasabb rendű, tiszta egységet hozva létre.

“Mindig VAN” – “Van, hogy nincs elég” — Te melyiket éled?

A kiállítás kő- és bronzkori darabjainál még emberi léptékű volt minden edény, amikor még a “mindig van annyi, amennyi kell” tudat határozta meg a létet. Tovább haladva a korokban, a vaskorba érve már minden nagyobb volt. Itt már a “tárolni kell, óvni kell” a terményeket, mert már “van, hogy nincs elég” tudata uralkodik. Erősödik a férfi erő, harcok dúlnak, küzdelmek és félelem lesz úrrá.  Egyre erősebb vértezetek, egyre erősebb házak, várak szükségesek. Az ékszerek és a pénz – a nemesfémek, egyre fontosabbá válnak. A birtokviszonyokat már szabályozni kell, a védelem és a hierarchia a társadalmak alapjai.

Nagyon erőteljes a váltás a két kor között…

Azóta is bennem van és sokáig forgatva magamban ismét megerősödött bennem, hogy a Női Erőnek nem azért kell újra megerősödnie, mert elnyomták, vagy mert kiszolgáltatottá vált a nő. Nem a férfi gyűlölet miatti harag vagy felülkerekedés vágya kell vezérelje a 21.századi nőt. Sokkal inkább arról van szó, hogy a nő önmagára találásával, erejének felébresztésével és teremtő erejének tudatos használatával ismét képessé válik a világban visszaállítani a REND-et.

A jelenleg túlzott mértékű férfi energia és az erősödő női energia kiegyensúlyozása kell legyen a célunk. Ehhez szükséges lehet a nőknek megélni az ellenpólust, amikor erősek, képesek anyagilag független, szuverén létezni. Ugyanakkor, mivel a nő már megélte túlzott erő által benne okozott rombolást és fájdalmakat, már bölcsnek kell lennie, amikor a női erejére ébredve azt használni fogja. Nem a férfi ellen…és egy idő után nem önmagáért…hanem az egyensúlyért.

Természetesen ez nem egy régi Rend visszaállítása, inkább egy új minőségében magasabb szintű és működő egység létrehozása lehet.

Talán Te is érzékeled, hogy mi történik a férfiakkal körülöttünk. Egyre kevesebb a pozitívan erős férfi. Két véglet van, az agressziójával hatalmat gyakoroló férfi és a tesze-tosza, gyámolításra, vezetésre szoruló, “gyenge” férfi. A felnőttképzésben már régóta túlnyomó többségben vannak a nők,  ha az önbizalmuk is a helyére kerül, akkor kamatoztatva tudásukat el merik foglalni a társadalom különböző szektoraiban a helyüket. Tehát, lehet, hogy egyre több női vezető beosztás, irányító szerep jutna nekünk.

Mérlegelendő, hogy közben mi történik velünk… és főleg mi történik gyermekeinkkel. Egy dolgozó anyának kevesebb ideje-türelme-energiája marad gyermekeire. Férfias szerepkörökben élünk: dolgozunk a megélhetésért, harcolunk a fennmaradásért, az elismerésért, az előléptetésért, a piaci részesedésért – ki, miért. Ott harcolunk a férfiakkal, ahol igazából nem kellene. Kiegészítő – egyenrangú és megbecsült értelemben – helyzeteket, beosztásokat, vállalkozásokat kell inkább elérjünk.

Mindeközben nagy feladat hárul ránk, mert a család, az otthon, a házasságok és leginkább gyermekünk és a következő generációk jövője lényegileg rajtunk áll.

A magam részéről, és ebben az AranyAsszony tudatnak nagy szerepe van, abban hiszek, hogy a Nő képes megbocsátani az ellene elkövetetteket, képes megérteni a mögöttes miérteket és megbocsátással, tanulással, békés szívvel és legfőképpen szeretettel elengedni a férfi erő iránt érzett gyűlöletet, az okozott szenvedéseket és fájdalmakat. Tudom, hogy be tudjuk gyógyítani saját vérző sebeinket és egymáséit is. Vannak rá “terápiás módszerek” is, de a természetünktől fogva bennünk lüktető belső, asszonyi bölcsességünk, ősi tudásunk és testi-lelki működésünk eleve képes az “öngyógyításra”.

Te, mint NŐ, még mindig a HELYEDEN vagy…csak megtanultad másképp látni önmagad!

Képesek vagyunk megtalálni a helyünket, mert voltaképpen mi magunk sohasem mozdultunk ki onnan… Csak elkezdtünk mások, elsősorban a férfiak és a férfiaknak való megfelelést a saját szenvedéseiken keresztül megszokott női rokonaink, szemével látni és mérni magunkat.

Kiút: a szakrális nőiség

A szakrális női működésünk képes helyrebillenteni az egyensúlyt. Az a szakrális női működés, aminek része a női test csodálatos és páratlan energetikája, a nőiség legjellemzőbb belső, Isten/Istennő tudása, az élet szerelme és a legnagyobb ajándéka az élet adás képessége.

A szakrális nőiségről, az AranyAsszony tradíció tanításai során beszélek, melyekre várlak Téged is szeretettel!

Az első AranyAsszony Kör most vasárnap, augusztus 15-én, Boldogasszony napján, este 18 órától kerül megrendezésre. Nincs már sok hely, de, ha érzed a hívást, gyere, várlak az első Körben!

Bővebb információ az estéről>>>

Részvételi díj: annyi, amennyit jó és könnyű szívvel adni tudsz.

Jelentkezéshez írj a noionmegvalositas@gmail.com címre!

Szeretettel:

Pozsgai Nikoletta

kineziológus, életvezetési tanácsadó

női önmegvalósítás specialista

noionmegvalositas.hu

www.kineziologiakezeles.hu

Megosztás Facebookon

“Te, mint NŐ, még mindig a HELYEDEN vagy…csak megtanultad másképp látni önmagad!” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!