Ki vagyok?

Miért gondolom, hogy képes vagyok segíteni Neked az önmegvalósításod terén?

(Ha kíváncsi vagy a szakmai hátteremre is, a lap aljára belinkeltem:)

Magam önfejlesztése közepette megannyi kurzuson vettem részt (pszichodráma, önismereti csoportok, kommunikációs tréningek, rajzterápia, családállítások, kineziológiai kezelések, spirituális képzések, tanárképzések és továbbképzések stb.), kerestem-kutattam az élet értelmét, a létem lényegét, feldolgoztam eddigi életem (és életeim) megannyi tapasztalatát, megértettem a főbb motivációkat, bennem működő érzelmeket és fejlesztettem képességeim, készségeim.

Mindeközben végigjártam kishazánk munkaerő-piaci lehetőségeit. Voltam alkalmazott, egyéni és társas vállalkozó és még munkanélküli is. Angol tanárként több ezer tanítványt segítettem nyelvvizsgákhoz, jobb állásokhoz, külföldi ösztöndíjakhoz. Dolgoztam tolmácsként, trénerként, vezető tanárként, szakmai igazgatóként, szerveztem rendezvényeket, szakmai kiállításokat, előadtam, tárgyaltam, vállalkozásokat alapítottam és menedzseltem.

Saját életem és klienseim tapasztalatai alapján folyamatosan kutatom azokat a mélyben megbúvó mozgató rugókat, amelyek meghatározzák döntéseinket, lépéseinket. Megértettem, hogy a valódi indítékaink a tudatalattiból erednek elsősorban és ha igazán változtatni akarunk sorsunkon nem elég pozitívan gondolkodni, nem elég teremtő gondolatokkal és kívánság táblával egy jobb világ után ácsingózni. A hitrendszerünket kell alapjaiban megváltoztatni ahhoz, hogy valóban változást érjünk el életünkben. Megtaláltam azt a módszert, ami számomra leginkább a kiutat jelentette a hitrendszeri blokkok fogságából: a kineziológiát. …és mint annyiszor, amikor úgy láttam, hogy számomra egy bizonyos módszer beválik, elmentem és megtanultam azt a módszert. Így történt ez a reikivel, a számmisztikával, a tarot-val, a fitoterápiával….majd a tai-chival, chi-kunggal, jógával… kristály és színgyógymódokkal… és még sorolhatnám.

A legnagyobb előrelépést és a kliens-kezelésben a kineziológiai módszerek elsajátítása és praxisba való bevezetése hozta. Végre képessé váltam a tanácsadás mellett maradandó segítséget adni a hozzám fordulóknak. A keretet a tanácsadói munka megkezdéséhez a hivatalos Életmódtanácsadó -és Terapeuta vizsga, majd a kineziológia vizsga adta.

Tanácsadói és terápiás munkám tapasztalatait elkezdtem tanfolyamokon, tréningeken tanítani (Természetgyógyászat a hétköznapokban, Pszichoszomatikus betegségek, Csakra tanfolyam, Önmegvalósítás Művészete, Új Föld -Új Ember , Női Önmegvalósítás Útján stb.) és tovább tökéletesíteni.

A munkám során kialakult egy speciális terület, amihez kapcsolódón a legtöbben felkerestek: ez a női önmegvalósítás témaköre. Ezen a területen, több mint öt éve dolgozom egy általam összeállított és tökéletesített módszeregyüttes – a holisztikus karrier-tanácsadás segítségével a hozzám forduló pályaválasztás előtt álló fiatal nőkkel, pályamódosítást fontolgató középkorú asszonyokkal. Életcélt és életutat elemzünk, tehetséget keresünk és karrier-utat tervezünk.

Közben rájöttem, hogy bár tanácsadóként sikeresen tudok együttműködni sok esetben, de mégis igen gyakran fordult elő, hogy klienseimnek- különösen a nők esetében – nem sikerült maradéktalanul véghezvinni az együtt megbeszélteket. Tudatosan kezdtem megfigyelni, hogy milyen akadályok és hátráltató tényezők tartják vissza a nőket pl. szakmai fejlődésükben. Felismertem, hogy a legtöbb esetben önértékelési problémák voltak a háttérben. Szintén gyakori, hogy a környezeti reakciók miatt egy nő meggondolja magát és mégsem fogad el egy jobb állást, mégsem vált pályairányt, mégsem lesz vállalkozóvá – bár az Isten is vállalkozónak teremtette.

Munkám során szerzett és összegzett tapasztalataim alapján határoztam el, hogy a Női Önmegvalósítás témával nagyobb keretek között is foglalkoznom kell. A nők sok esetben még mindig hátrányban vannak ezen a területen…. legalábbis, ami a fizikai megvalósítást illeti. Ha sikerült is megtalálniuk a számukra ideális munkaterületet, gyakran alulbecsülik magukat, önmegvalósításuk közepette attól rettegnek, hogy mit szól majd a férjük, a tágabb családjuk, a barátaik és a mikrokörnyezetük…. vajon miért nem kezeljük még mindig magunkat a férfiakkal egyenrangú félnek az élet megannyi területén, köztük az egyik legmarkánsabban a munka világában? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozom itt a Női Önmegvalósítás Kincsestárában illetve havi e-magazinomban, a Női-Erő-Forrásban.

***

További tájékozódási pontok, adatok, interjúk rólam-velem:

Szakmai önéletírás címszavakban>>>

Interjú: Kreatív Kineziológia címmel>>>

Válságkezelés MA, interjú>>>

A Női Önmegvalósítás HősNője c. interjú>>>

***

Publikációk és Médiamegjelenések:About the Author