A Női Önszabotázs Okainak összefoglalása – felkészülés a kiutak meglátására:)

Az összes kutatási eredményről készült videó felkerült már részeiben. Ideje látnia teljes képet!

Miért nem éljük meg mi nők azt az életed, amelyet szeretnénk?

Egy két éves kutatási folyamatot zártam le, melyet a Női Önmegvalósítás Kincsestárának nő olvasói segítettek válaszaikkal. A kutatásban több kérdőív adott alkalmat a női önmegvalósítás legfőbb jellemzőinek és gátjainak felmérésére. A két év alatt összesen 826 nő vett adott mély betekintést életéről önvallomás formájában. A második év fókusza alapján arra  a kérdésre kerestem a választ, hogy vajon mi nők milyen okok miatt nem tudjuk megélni azt az életet, amelyre a szívünk legmélyén vágyunk. tehát a kérdésekkel igyekeztünk még mélyebbre menni és a valódi okokat feltárni a nők körében.

1. videó:

Nézd meg a női önszabotázsról készült előadást a prezentáció diáival:

***


***

Az előadásban szereplő önszabotázs okokhoz írtam egy kis kiegészítést, illetve egyben is megnézheted az eddig részenként felkerült kutatási eredmény-összegző videót:

A kutatás fő kérdései olyanok voltak, melyek valószínűleg Téged is érintenek:

  • Melyek a leggyakoribb önszabotázs okok a nők körében?
  • Miért nem éljük álmaink életét?
  • Miért nem sikerül az, amit eltervezünk és amire annyira vágyunk, gyakran óriási erőfeszítéseket és áldozatokat hozunk?

A kutatásban azonosított okok a következők:

1. önértékelési problémák

A kapott eredmények szerint az első és legfontosabb oka annak, hogy nem éljük meg azt az életet, amelyet önmagunk számára elképzeltünk a negatív énkép volt.

Azaz minden olyan önértékelési probléma, amely alapján nem hisszük el, hogy a vágyott jót mi is megélhetjük. Egyszerűen önmagunkat blokkoljuk, mert az elménk önvédelmi mechanizmusai gondoskodnak arról, hogy a hitrendszerünk visszaigazolódjanak a megélt tapasztalatainkban. Mindezek egyértelműen okaivá válnak a kialakult alacsony önbecsülésnek, önbizalomhiánynak, félelmeknek, szorongásoknak.

A külső valóságunkat addig alakítjuk, hogy a belső valóságunknak megfeleljen. Ha az érték és hitrendszert tettük magunkévá, hogy a pénzért meg kell dolgozni, akkor ennek meg is akarunk felelni, tehát állandóan többet akarunk dolgozni ugyanazon pénzmennyiségért. Ha azt láttuk gyermekkorunkban, hogy a nőnek a fakanál mellett a helye, első és utolsó dolga a családjáról való gondoskodása, akkor hiába vágyik arra a nő, hogy a munkájában is szeretné kiteljesíteni önmagát, ez a belső program vagy lelkiismeret furdalást fog benne kelteni és álladó őrlődést okoz benne, vagy eleve olyan helyzetet teremt maga köré, ami lehetetlenné teszi, hogy munkát vállaljon a család mellett, főleg olyan munkát, amelyben kiteljesedhetne.

2. önmenedzsment készségek hiánya

A második ok, amely hátráltat bennünket, az önmenedzsment hiánya és/vagy gyengesége. Egyrészről az önmagunkért való kiállás, másrészről a saját életünk szervezésének és erőforrásainkkal való gazdálkodási képesség kíván jócskán tennivalót. Különös tekintettel az időgazdálkodás kihívásaira, az oly gyakori női pénzügyi nehézségekre és általában az energiánk/vitalitásunk nem fókuszált felhasználására.

3. Belső programok, negatív hitrendszerek

A harmadik ok a belső programok, hitrendszerek, amelyek negatívan befolyásolják életünk alakulását. Azaz sikeres, kudarcos életstratégiákat tanultunk –e a szüleinktől és a közvetlen környezetünktől.  Itt elsősorban érzelmi blokkokról és tanult mintákról van szó. Az érzelmi blokkok terén olyasmiről van szó, hogy valamilyen történés, szituáció negatív megéléshez kapcsolódott az elménkben, ezért önvédelemből igyekszünk elkerülni az adott negatív élmény megismétlődését és az azzal járó kiváltó helyzetet, gondolatot, érzést, embertípust stb.

4. A tudatos teremtés, azaz a célmegvalósítás folyamatának blokkjai, eredménytelensége

A negyedik ok a célmegvalósítás szokásrendszerével kapcsolatos, amely vagy nem alakult ki, vagy blokkolt a működése. Ha a célokkal kapcsolatban nem látunk tisztán, nem tudjuk megfogalmazni életünk irányát, drasztikusan lecsökkentjük a változás esélyét és ezáltal a jobb életminőség elérésének lehetőségét. Egyszerűen nem vagy csak kevéssé tudjuk energiáinkat fókuszálni, a figyelmünket egy dologra koncentrálni, ezért szétesünk, életünk szétcsúszik, vagy egyszerűen csak úgy érezzük nem jutunk ötről-hatra.

5. Női erőforrásainkkal való élni tudás / nem tudás

Ismeri-e és képes-e a nő a saját belső erőforrásait önmaga és a céljai megvalósításának szolgálatába állítani. Az erőforrásaink alapvetően 5 forrásból táplálkoznak, legalábbis a keleti medicina szerint. Ezekről írtam egy hosszabb cikket a februári Női-Erő-Forrásban is. A lényeg, hogy a táplálékon túl léteznek – sőt sokkal jobb, hatásfokkal működő – erőforrások, ilyenek a levegő (prána), a velünk született energia (mely a vesékben, a petefészkekben és a herékben tárolódik), és a chi (qi), mely az előző erőforrásokból és a kozmikus energiákból táplálja testünket. A nőknek ennél bonyolultabb az energiaellátása és van egy különleges energiatermelő rendszere. Kérdés, hogy mindezekről tudsz-e és használod-e őket a hétköznapjaid jobbá, aktívabbá, eredményesebbé tételében?

2. videó:

Nézd meg az 5 alapokról készült összefoglaló videót (egyben kb. 22perc):

***

***

Rendben, de merre tovább?

Kiút az önszabotázsból Előzetes

A talált öt legfontosabb gátló okra kifejlesztettem egy-egy megoldási stratégiát, melyet A Női Önmegvalósítás Tanfolyam során lehet megtanulni és a rendszeresen megrendezésre kerülő Személyiség Integrációs Tréningeken vagy személyes jelenlétet igénylő kineziológiai kezelésen lehet például a hátráltató blokkokon dolgozni.

Ezekről bővebben az alábbi linkeken olvashatsz:

Női Önmegvalósítás Tanfolyam indul május 3-án!>>>

Mire és miért jó a Személyiség Integrációs Tréning?>>>

***

A következő részben a kiutakat világítom meg egy újabb, ingyenes és hosszabb videós előadással! Tarts velem akkor is!

About Nikoletta

Pozsgai Nikoletta Katalin, női önmegvalósítás specialista. Karrier-és életvezetési tanácsadóként, kineziológusként segítem elsősorban azokat a nőket, akik számára fontos a személyes önkiteljesedésük, a női értékek és a női lét csodáinak tudatosítása. Hivatásom célja, hogy a nők saját, generációs és kollektív mintázataik fájdalmait átalakítsák, a hitükbe és a szív bölcsességébe visszatérve a nőiségük virágát kibontva harmóniát hozhassanak a világba.