Szerinted mi az Önmegvalósítás?

Immár 15  éve kutatom az önmegvalósítás területét, annak elméleti és főként gyakorlati megvalósítási lehetőségeit hazánkban és nemzetközi viszonylatban. Teszem ezt több szinten:

  • a szakirodalmat és szaksajtót böngészve
  • a világszínvonalon elismert önmegvalósítás és teljesség kutatók, pszichológusok és tanítók munkásságát követve
  • a nők és férfiak archetipikus mintázatainak változásait kutatva, a nemek erőviszonyait és harcát feltárva a különböző történelmi kultúrkorszakokon át
  • a nők és férfiak életútjait és személyes választásait megfigyelve kliensek-ügyfelek, tanítványok, tanfolyami résztvevőim körében
  • és célzott kérdőíves kutatások alkalmával.

Utóbbi, azaz célzott kérdőíves kutatást nagyobb volumenben 2008-ban készítettem utoljára. Azóta eltelt négy év és megannyi változás után ismét nektek adom a szócsövet, s kíváncsian várom, hogy hogy áll jelenleg az önmegvalósítás ügye kis hazánkban!

A 2008-as kutatásom alkalmával kifejezetten a nők által adott válaszokat figyeltem és azokra alapozva indultak meg a Női Önmegvalósítás Kincsestár személyes és online részvételű önfejlesztő tanfolyamai>>> és jelent meg nyomtatásban mára 6 önfejlesztést segítő könyvem>>>.

Új kérdések, új kutatási irányok

Ezúttal a férfiak és a nők viszonyát is vizsgálni fogom a nemek önmegvalósítása és egymás önmegvalósítási törekvéseinek elutasítása, aláásása avagy remélhetőleg elismerése és támogatása viszonylatában.

Így született meg az Új Önmegvalósítás Kérdőív!

Oszd meg véleményed Te is:

Szerinted mi az Önmegvalósítás?

Van, aki karriert ért alatta…

Van, aki szimplán kiteljesedést…

Vannak, akik negatív jelentésben használják az önmegvalósítást, különösen, ha nőkről van szó…Szerinted?

Vannak, akik az önmegvalósításra való törekvést az egó szintű karrierépítéssel kötik összeszerinted, hogy kapcsolódik az önmegvalósítás a karrierhez?

Vannak, akik számára az önmegvalósítás fizikai szint, van, aki számára spirituális kérdés…Te mit gondolsz?

Vannak, akik pozitív terminusként élik meg és törekszenek rá… én ide tartozom, és TE?

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Oszd meg velem véleményed, s  töltsd ki az alábbi kérdőívet… zömében csak x-elgetni kell:), de ha van kedved, mondanivalód hosszabb lehetőség is van a kifejtésre a végén.

AJÁNDÉK:

Ha megírod a véleményed, ajándékképen ingyen részt vehetsz Az Önmegvalósítás Útján c. önmegvalósításról, a bennünk rejlő potenciálokról  szóló online kurzusomon!

Kitöltési határidő:

2013. január 31.

Véleményre fel és kattints a kérdőívhez:

Kérdőív az Önmegvalósításról>>>

About Nikoletta