Advent Harmadik hete: Belső erő

Advent harmadik hetében a belső erő megtalálása és aktivizálása a nemes feladatunk. A belső erő elsősorban az önmagunkba vetett hitet értem, azt a hitet, mely belülről fűt, motivál és lelkesít, egyfajta motorja az életünknek. Másod sorban a belső erő az a velünk született lelki erő, amely a kitartásunkat adja, az erőt a kihívást jelentő helyzetetek megoldására.

A hét napjait szánd ezért arra, hogy kapcsolatba lépsz a belső bölcsességeddel és őszintén éld meg minden pillanatodat  (az Advent első két hetében tudatosítottak alapján) és figyeld meg a különböző helyzetekben benned keletkező érzéseket. A negatív érzések eluralkodása a belső erő gyengeségét jelzi. A cél, hogy képes legyél a benned életre kelő  érzéseket észrevenni, megfogalmazni és megélni úgy, hogy azokat kontrollálni is tudod.

Véletlenül sem az a cél, hogy az érzéseidet elnyomd. E helyett az érzelmeink tudatosítása után azok rövid idejű intenzív megélése után el tudd dönteni, hogy akarod-e annak az érzésnek-érzelemnek a további jelenlétét!

A hétre szóló gyakorlatok:

1. Figyeld magad nap-mint nap és tudatosítsd a benned keletkező érzelmeket. Igyekezz utánajárni, hogy mi vagy ki váltotta ki annak az érzelemnek a létrejöttét. Azaz keresd meg az indítékot, a kiváltó okot! Ne keseredj el, ha ez nem sikerül elsőre, vagy pár nap alatt… ha naponta 2-3-szor sikerül tudatosítanod a benned lezajló folyamatot már gratulálhatsz magadnak!

2. Ha megvan az indító ok, akkor képes leszel döntést hozni, hogy a kiváltó ok érdemes-e arra, hogy az adott pl. negatív érzelemhullámba belemenj, annak át add magad. Tudd, hogy dönthetsz másképp is. Az életed megélése és így az érzelmeid megélése rajtad múlik! Te döntöd el, hogy érzelmi hullámvasúton utazol vagy kiegyensúlyozott leszel! Gyakorlatképpen az érzelem tudatosítása után keress egy másik érzelmet és menj bele tudatosan abba az érzésbe. Például ha dühös vagy valakire és felmegy a pumpa és legszívesebben kitörnél, kiabálnál, de nem teheted meg a munkahelyeden, utcán… akkor először keresd meg mi váltotta ki, majd dönts úgy, hogy a düh érzése mivel jelenleg nem megélhető cseréld le… például az örömteli szabadság érzésére. Ezt úgy érheted el, hogy első lépésként megbocsátod az okozónak (lehetsz te magad is!), hogy téged feldühített… köszönd meg, hogy egy ilyen aktívan megtapasztalható erős érzést képes volt(ál) kiváltani. Majd mély kilégzések közepette, egyszerűen koncentrálj egy számodra örömöt adó múltbeli helyzetre, megtapasztalásra… ha nem megy a váltás elsőre, képzeld el az illető személyt (aki a kiváltó volt) ahogy elmosolyodik és kineveti magát… vagy ahogy a megöleli a szeretteit… valami olyat képzelj el, ami az ellentéte az adott helyzetnek!!! Végül szánd a következő perceket csak magadra, már ne foglalkozz a másikkal, vagy a kiváltó helyzettel… csak éld meg gondolatban-érzelmekben a felidézett pozitív élményedet!

Ha már egyszer sikerül kihoznod magad egy erőteljes érzelmi hullámból rengeteget fog erősödni a belső erőd és tudatosságod!

***A hét üzenete videóban:

NEKED hogy ment?

Szívesen veszem a személyes történeteiteket, melyek során a fenti feladatokkal igyekeztek megbirkózni a belső érzelmeitekkel!

***

Utóirat:

A belső erődet növelheted ha számodra örömöt és felszabadult életérést hozó igazi szenvedéllyel végzett tevékenységeket végzel! Az öröm és a szenvedély ereje a legjobb érzelmi alapú energiaforrás…. töltsd fel magad minél többször!

ÖRÖMRE FEL! … ha most nincs sok öröm az életedben, komolyan gondolkozz el, mit csinálsz rosszul…nem kell hogy így legyen!  Ha más nem, okozz örömöt  valaki másnak a környezeteben naponta legalább egyszer…garantáltan visszaszáll rád is!

Ha a Belső Erő és az Öröm kapcsolatáról szeretnél tovább  olvasni ez egy jó folytatás:

Belső Erő 1.rész A belső erő állandósítja az örömteli életet>>

 

 

About Nikoletta

Pozsgai Nikoletta Katalin, női önmegvalósítás specialista. Karrier-és életvezetési tanácsadóként, kineziológusként segítem elsősorban azokat a nőket, akik számára fontos a személyes önkiteljesedésük, a női értékek és a női lét csodáinak tudatosítása. Hivatásom célja, hogy a nők saját, generációs és kollektív mintázataik fájdalmait átalakítsák, a hitükbe és a szív bölcsességébe visszatérve a nőiségük virágát kibontva harmóniát hozhassanak a világba.