Advent Második Hete: Igazság(osság) és Őszinteség

Elérkezett Advent második hete és ezzel egy újabb lehetőség Önmagunkkal való szembenézésre. 

A hét témája az igazság(osság) és ezzel együtt az őszinteség. Az őszinteség alatt most elsősorban önmagunkkal való kíméletlen őszinteségre gondolok, arra a tiszta tükörre, amelybe olykor igazán nehéz belenézni. Őszintének lenni annyit tesz, hogy (be)ismerjük a kendőzetlen igazságot önmagunk számára és ezt hajlandóak vagyunk szégyenkezés és kényszerítő elvárások nélkül elfogadni, elfogadtatni másokkal.

Nem állítom, hogy minden pillanatban a jégszilánk-őszinteség a célravezető, sokkal inkább az én-közlésekben megfogalmazott, a saját belső világunk megosztásáról szóló megközelítés. Gyakran környezetünkkel szemben a legnehezebb őszintének mégsem sértőnek, bántónak lenni. A titok nyitja nem abban rejlik, hogy hamisat, igaztalant mondunk, hanem abban, HOGYAN kommunikáljuk a SZEMÉLYES IGAZSÁGUNKAT. Különösen, hogy az igazság egy nagyon megfoghatatlan, relatív és kifejezetten szubjektív fogalom. Mindenkinek van igazsága, mindenkinek igaza van…a maga szempontjából szemlélve. Éppen ezért az igazság mint olyan nem lehet axióma szerinti kiindulópontAz őszinteség ellenben igenis lehet. Amit őszintén mondasz az akkor és ott igaz. Amikor szívedhez-hűen megfogalmazod érzéseidet, gondolataidat azok igazak lesznek. Ennek okán érezzük sokszor megbántva magunkat, ha kifejezzük legféltettebb – legigazabb – érzéseinket, vágyainkat vagy éppen álmainkat. Valami olyat osztunk meg, ami becses a számunkra – magunkból mutatunk meg egy tiszta darabot, és csak reméljük, hogy társunk, környezetünk értékeli ezt az ajándékot! De talán pont a szívünk-lelkünk mélyéről kibányászott kincs az egyik legnagyobb érték, amit adhatunk – magunkból egy rész, ami kendőzetlenül, mi magunk! Ebből viszont az következik, hogy az igazi őszinteséggel együtt kell járjon a tolerancia is. Tolerálnunk és tiszta szívből el kell fogadnunk a másik embert – a maga teljes-rész-vélt vagy valós igazságával együtt, mindegy, hogy mennyire érezzük mi igaznak azt, amit ő állít…az ő lénye szerint neki is igaza van. nem érdemes belemenni az igazság körül folytatott vitákba, vallás és állás(pont) háborúkba….legyen mindenkinek hite szerint!

Az őszinteség és a lelki-ismeret rokon. Aki igazán őszinte tud lenni önmagához és másokhoz, annak tiszta a lelki-ismerete….hisz ismeri a lelkét!…aki pedig ismeri a lelkét csak az képes hű és igaz maradni saját magához, az Igaz Énjéhez!

Aki igazán őszinte tud magához lenni, az képes követni az Igaz Én szavát, nincsenek önmaga vagy mások elől rejtegetnivalói… Így az egyén képes meglátni a teljességet, hisz az őszinteséggel mindent képesek vagyunk meglátni…(előbb-utóbb:) A teljesség pedig egyenlő a bőséggel. Igaz bőségben pedig csak az fog tudni élni, aki minden tekintetben kiteljesedett-igaz önmagához!

Adventi köszöntés

Elérkeztünk advent 2. vasárnapjához, fogadjátok szeretettel Pozsgai Nikoletta adventi videósorozatának következő részét! http://pozsgainikoletta.com/

Közzétette: Everness Fesztivál – 2017. december 10., vasárnap

A hétre szóló gyakorlat:

1. Nézd meg a listádat a múlt hétről, amiben megfogalmaztad a nehézségeidet és dilemmáidat. Ha akkor nem írtad össze még nem késő!:) (A gyakorlat leírását és az első héthez itt találod>>>)

Azokon a területeken szokott nehézségünk adódni, ami kihívást tartogat. Nézd meg most a gyűjteményedet egy más szemmel, az őszinteség szemével.. ha igazán őszinte és hű vagy a szívedhez, miért nehéz számodra az a terület? Mi jelenti valóban a dilemmát? menj egészen a mélyére, nézz szembe gyengeségeiddel, hiányosságaiddal és dönts úgy, hogy elfogadod őket mint hozzád tartozó részeket. A befogadás fél siker. A hét szombatján lévő Luca nap jelentése a néphiedelem szerint: A sötétségen keresztül látod meg a fényt!

2. Az előzőnél gyakorlatiasabb feladathoz egy nagyobbacska tükörre lesz szükséged és pár nyugodt percre, amikor el tudsz mélyedni önmagadban. Nincs más tennivalód mint szembenézni önmagaddal… csak figyeld meg úgy igazán az arcodat, a tekintetedet. Kérdezd meg magadtól, hogy boldog vagy-e… ha nem,akkor mi tenne boldoggá, mi hiányzik. Aztán írd le a válaszokat és szedd össze mit tehetnél a megvalósításukért. Ha kell írj akciótervet a  jövő évre!

***

Kiegészítés számmisztikát kedvelőknek:

Számmisztikailag Advent első hetének erénye az intuíció a 2-es számhoz tartozik és erre épül a második hét igazsága, a 8-as (ami a karma száma, a végtelen (igazság és jelenvalóság, a bőség és teljesség száma is!. Kifejezetten érdekes, hogy a Tarot-ban a 2-es és  a 8-as szám is a női ösvény száma és kártyalapja, a főpapnő és az igazságosság/igazságszolgáltatás kártyája…

***

A Fény Születése valójában a Fény Szülése

A Decemberi fényváró napok alakuljanak át a fénnyel való megfoganás és a fény megteremtésének/megszülésének napjaivá. 

Hiszen mi magunk vagyok azok, akik a szeretet erejével átalakíthatjuk személyes mátrixunkat, méghozzá szívünk valósága szerinti élet valósággá. 

Legyen a karácsony szeretet-varázslás. 

Addig is készülj, segítsen minden mi körülvesz!

„Minden negativitás a félelemből születik…De nincsen olyan félelem, amit a szeretet ne oldana fel…Ha szeretnénk kilépni a félelemből, akkor a megoldás
nem a harc, hanem az, hogy kicseréljük szeretetre.” Marianne Williamson Visszatérés a szeretethez c. könyve

Szeretettel és fénnyel,

 Pozsgai Nikoletta

 kineziológus, életmód-tanácsadó és terapeuta

 személyiség integrációs tréner

 női önmegvalósítás specialista

About Nikoletta

Pozsgai Nikoletta Katalin, női önmegvalósítás specialista. Karrier-és életvezetési tanácsadóként, kineziológusként segítem elsősorban azokat a nőket, akik számára fontos a személyes önkiteljesedésük, a női értékek és a női lét csodáinak tudatosítása. Hivatásom célja, hogy a nők saját, generációs és kollektív mintázataik fájdalmait átalakítsák, a hitükbe és a szív bölcsességébe visszatérve a nőiségük virágát kibontva harmóniát hozhassanak a világba.