“Az elvárás nem kevesebb: legyél SzuperNő!” Tényleg ez kell?

Húúúúúúúú….ránéztem a Milyen az Igazi Nő?>>> és  Milyen az Igazi Férfi?>>> kérdőíveimre beérkező válaszokra és lesokkolt a megannyi elvárás és töménytelen norma, ami összegyűlt. A fő kérdésem az, hogy ha valóban létezik ilyen férfi és ilyen nő, akkor az bizonyára SuperMan-nel és női képmásával vetekedik…

Gondoltam egyet és összeraktam a SzuperNő jellemzőit! (a hiper-szuper férfit is összerakom hamarosan:)

Lássuk…milyen is egy igazi SzuperNő:

Külső jegyei alapján: hosszú combú, kecses és könnyed járású, hosszú hajú és lehetőleg szőke, esetleg fekete. A szeme tengerkék, de minimum mélytűzű barna. A csípő-derék aránya 0.70, a sziluett körte alakú, a mellek szimmetrikusak és legalább C kosarasok. Mosolya bájos, megnyerő és enyhén kacér, mely gyönyörű fehér fogsort enged megpillantani.  Fitt, sportos, de nem túl izmos. “A villamoson kapaszkodva nem lötyög a felkarján a bőr”.

A megjelenését tekintve: divatos, hozzá illő és saját stílussal rendelkező, a frizurája és a sminkje trendi, természetesen az egyéniségét kiemelő.

A személyiségét tekintve: szenvedélyes, kedves, bájos, megértő és empatikus, tud tüzes is lenni, véletlenül sem unott vagy közömbös, főleg nem a férfi hallgatója iránt.

Az elvárásokat még fokozva:

Az igazi nő tudjon főzni, gondoskodjon a férfiról, a gyermekeiről, mindeközben legyen odaadó szerető és persze járuljon hozzá a költségvetés bevételi oldalához is. Reggel készítsen változatos reggelit és terített asztalnál kávéval mosolygósan köszöntse a férfit, “munkába menet finoman leheljen szexi csókot a férfi szájára” és “suttogja: este várlak a Macskanő szerelésben”.

Este fitten-csinosan-jól öltözötten-sminkben és frizurában várja este az urát gőzölgő falatokkal, miután természetesen elvitte és hazahozta a minimum két gyermekét az oviból-iskolából és a készségfejlesztő külön-programokról.

Hol is?

Ja, majdnem kifelejtettem,hát persze, “az intim, nyugodt, tiszta és rendezett családi házban”, “a színek, fények és a hangok lágy harmóiájában az otthon puha melegében” a terített nagy-ebédlőasztalnál. A közös lelki-találkozás és gondolatcsere után persze előkészíti a kellemetes szeretkezés körülményeit, hol a puha-meleg ágyban hol másutt:), hol kimonóban- hol évakosztümben esetleg egyszál nyakláncban.

Mindemellett persze fontos, hogy a kulturált,művelt és a közeseményekben jártas legyen…de “ne beszéljen bele a férfi dolgába, a politikába és a fociba”, “lehetőleg oldjon meg minden háztartási munkát mire a gyerekek és a férfi hazatér”.

Egyszerűen minden megvan benne, amire a társadalom, a FÉRFI, a szülei és a gyermekei vágyhatnak…

A férfi feltétel nélkül szerető anyja, szenvedélyes szeretője, megértő felesége, ápolónője, nővére, gyermekeinek odafigyelő és odaadó anyja.

...és várj…még van egy aduászom:

Még nem említettem a fantasztikus pénzkezelési képességeit, a passzív jövedelmet is termelő vállalkozását és a jövőt biztosító okos befektetéseit vagy a karitatív háttértevékenységét.

Folytathatnám…és ne haragudj az iróniáért, de vagy rázott a nevetés vagy hüledeztem, esetleg ájuldoztam a sorok olvastán…

Na jó, az igazsgághoz az is hozzátartozik, hogy  a kérdőívemet kitöltettem 18-25 éves fiatalokkal is és ott volt ám minden, de persze a többi korosztály elvárása sem volt piskóta.

No, de vajon léteznek-e ilyen szupernők? A filmekben és a mesékben talán…

De hagyjuk az iróniát és a szarkazmust…

Egyáltalán jó-e az, hogy mindenben szerepben tökéletesen meg akarunk felelni? Jó-e az, ha egyszerre akarunk tökéletes feleségek, megértő és egyenrangú felek, kenyérkereső társak,  szenvedélyes és izgalmas szeretők, a férjünk gondoskodó anyja és ha kell ápolónője?

Ha a kérdés rossz, s a válasz sem mutathat helyes irányba!

Szerintem…

Nem kell minden szerepben tökéletesen megfelelni!

A női szerepek és a nőiség megélése vagy maga “az igazi nő-ség” nem arról szól, hogy mindenben tökéletessé válunk, amit elvárnak tőlünk. Egyszerűen, ha a külső elvárásoknak akarunk állandóan megfelelni az tönkre fogja tenni a  közérzetünket, folytonos elégedetlenséget, kisebbségérzetet és teljesítménykényszert fog eredményezni.

Nos, kell ez nekünk?

Miért nem lehetünk CSAK nők, olyan nők, akik abban jók, amiben tehetségük van, abban a szerepben vagy szerepekben nyújtanak kimagaslót, amire igazán vágynak!

…mert szerintem akkor is lehet egy Nő Igazi és értékes, ha éppen:

– négy gyerekes hivatásos anya, vagy

– az életét a gyerekek tanításának szentelő tanítónő

– a betegek ápolásának élő orvosnő

– a karrierjében férfi léptékkel is sikereket elérő “erős” nő, vagy aki

– nővérként él valamelyik rendházban, esetleg

– kéjnőként ad pillanatnyi boldogságot a szexuális kielégülést űző férfiaknak …és még sorolhatnám.

Lehet, hogy ezzel most megbotránkoztatlak. Nem teljesen ez a célom, de a provokáció is tágítja a nézőpontunkat.:)

Azt szeretném, ha a lényeget értenéd:

Minden nőnek megvan a saját útja, a saját szerepei és az abban való fejlődési útja! Az igazi értékét pedig pont az adja, ha a saját útját meri felismerni és felvállava megélni!

Akkor hát mi értelme van az Igazi Nő és az Igazi Férfi kérdőíveknek vagy a megfogalmazásoknak?

Nagyon is sok. Szembesülsz a saját elvárásaiddal és fényt derítesz arra mi lakozik a fejedben, milyen programok irányítják a párkeresésedet, az életedben való boldogságkeresésedet!

Használd a kérdőívet önelemzési célzattal… használd tükörnek!

Ha még nem töltötted volna ki, ajánlom a gyors kattintást és a saját  elképzeléseid-elvárásaid tesztelését:

Milyen az Igazi Nő?>>>

Milyen az Igazi Férfi?>>>

Természetesen félretéve minden iróniát, ha vége a kérdőívezésnek objektív összesítőt készítek és elküldöm minden kérdőívkitöltőnek! De itt és most nem bírtam  ki, hogy szótlanul olvasgassam a beérkező válaszokat.:)

About Nikoletta

Pozsgai Nikoletta Katalin, női önmegvalósítás specialista. Karrier-és életvezetési tanácsadóként, kineziológusként segítem elsősorban azokat a nőket, akik számára fontos a személyes önkiteljesedésük, a női értékek és a női lét csodáinak tudatosítása. Hivatásom célja, hogy a nők saját, generációs és kollektív mintázataik fájdalmait átalakítsák, a hitükbe és a szív bölcsességébe visszatérve a nőiségük virágát kibontva harmóniát hozhassanak a világba.